top of page

Mindfulness

Centrum

 

Nieuws

Bijgaand een aantal interessante fragmenten over de positieve werking van mindfulness.

Klik hier om Jon Kabat Zinn te horen over  The Healing Power of Mindfulness

Meer over mindfulness en het omgaan met chronische pijn in deze TED talk

Klik op deze link om te lezen hoe mindfulness en bewegen helpt bij (zware) depressie

 

Gelukkig hard werken!

 

“Als je alle voors en tegens op een rijtje zet, zal je al snel concluderen dat je maar beter een leuke baan kunt hebben dan dat je elke dag met de pest in je lijf aan het werk gaat”, aldus universitair hoofddocent Arbeids- en organisatiepsychologie Toon Taris. Klinkt logisch.

Maar op basis van een foto van kip-filerende Chinesen geeft Taris aan dat leuk werk niet van alle tijden is, nee zelfs niet voor veel werknemers in de wereld van tegenwoordig: “Productiviteit en happiness gaan vooral in het Westen hand in hand, en dat is niet iets om tevreden over te zijn.”

 

Bron: Kennislink.nl  lees meer op kennislink >

5 Tips om mindfulness toe te passen tijdens werktijd

 

De vraag naar mindfulness-workshops binnen organisaties groeit. 5 tips om het principe toe te passen tijdens werktijd. 

 

Toen Rabobank onlangs het aanbod voor de pilot ‘mindfulness online’ op zijn intranet zetten, was de volgende ochtend al het maximum van ruim honderd deelnemers overschreden. Kennelijk was de behoefte aan rust groot bij de werknemers, zeker gezien het feit ze de helft van het trainingsbedrag uit eigen zak moesten bij leggen. 'Als arbodienst van de Rabobank Groep hadden wij er zelf geen budget voor’, zegt voorzitter taskforce vitaliteit Els Schakenbos. ‘Maar werken bij de bank kan hectisch zijn, dus ik begrijp dat het mensen aanspreekt.’ Uit de vragenlijsten die de deelnemers vooraf en zes maanden na de training hebben ingevuld, blijkt inmiddels al een significante verbetering. ‘De deelnemers ervaren minder stress en hebben meer rust in hun hoofd', aldus Schakenbos.

 

Bron: MT.nl    lees meer op Management Team >

 

 

Mindfulness helpt leiders om breder naar zichzelf en hun maatschappelijke rol te kijken

 

Toen Tony Blair premier van het Verenigd Koninkrijk was, zei hij dat het niet de taak van bedrijfsleven is om maatschappelijke problemen op te lossen. Bedrijven moesten gewoon geld verdienen, en maatschappelijke kwesties aan anderen overlaten. Er is wel wat veranderd.

 

Het bedrijfsleven is niet populair. Het wordt niet gezien als de motor van de door iedereen gewenste welvaart, maar als een boosdoener die verantwoordelijk is voor veel maatschappelijk leed. Bij de aanpak van de complexe maatschappelijke vraagstukken waar we mee worden geconfronteerd spelen bedrijven geen rol. Zo gaat het verhaal tenminste.

Het bedrijfsleven werkt in de cultuur van de 21e eeuw, en die ontwikkelt zich in een richting die fundamenteel verschilt van wat Tony Blair in de laatste dagen van de 20e eeuw beweerde. Toen konden bedrijven het zich veroorloven amoreel te zijn, zich aan de regels houden en zich helemaal te richten op het maken van winst. Die tijd is voorbij.

 

Bron: FD.nl    lees meer op Financieel Dagblad >

Gerda Bosshardt (1954)
Gerda Bosshardt (1954)
Gerda Bosshardt (1954)

    'Let maar eens op hoe vaak Mindfulness in het nieuws is'

 

bottom of page